Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Με μια δευτερη ματιά

Σταθερή κομματική γραμμή κράτησαν οι ψηφοφόροι της Άνω και Κάτω Δρόπολης. Ρίχνωντας μια δεύτερη ματιά στα αποτελέσματα τοπικών εκλογών παρατηρούμε ότι ο έπαρχος Κάτω Δρόπολης έλαβε συνολικά  1596 ψήφους, δηλαδή 14 συνολικά περισσότερους ψηφους απ'οτι έλαβαν στο σύνολο τα κόμματα του συνασπισμού "Aleanca per te ardhmen" μέλος του οποίου ήταν και το ΚΕΑΔ. 
Ενώ ο υποψήφιος του Mega έλαβε 22 λιγότερους ψήφους απο το σύνολο του συνασπισμού "Aleanca per qytetarin".
Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στην Άνω Δρόπολη με το Χρήστο Ντούτση να παίρνει 135 ψήφους περισσότερο από το σύνολο του συνασπισμού "Aleanca per te ardhmen", ενώ ο κύριος Κώστας έλαβε 171 λιγότερους ψήφους απ'οτι ο συνασπισμός στον οποίο ανήκε το Mega. Παρατηρούμε εδώ οτι μια μερίδα ψηφοφόρων επέλεξε διαφορετικό υποψήφιο απο αυτόν που πρότεινε το κόμμα του.


                         
Πρώτο κόμμα και στην Άνω και στην Κάτω Δρόπολη βγήκε το ΚΕΑΔ, με δεύτερο το ΣΚ στην Άνω Δρόπολη και το Mega στην Κάτω Δρόπολη. Η διαφορά ανάμεσα σε Mega και ΣΚ στην Κάτω Δρόπολη ήταν πολύ μικρή, ως ποσοστό έλβαν και οι δύο 21%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εμφάνιση του LSI και στις δύο περιοχές. Το ποσοστό που απέσπασε και στις δύο περιοχές είναι 7%.  Το ποσοστό αυτό αποτελειται πιθανότατα απο πρώην ψηφοφόρους του ΣΚ που άλλαξαν κόμμα με την μεταπήδηση του Βαγγέλη Τάβου στο LSI. Μπορεί να αποτελεί απλή σύμπτωση η διαφορά όμως των ψήφων ανάμεσα στον κύριο Κώστα και το συνασπισμό που ανήκε σχεδόν ταυτίζεται μα τους ψήφους του LSI.


Σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις οι δύο πολιτικές δυνάμεις που διασταυρωναν τα ξίφη τους στην Δρόπολη ήταν το ΚΕΑΔ και το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Από τη στιγμή που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιη η νίκη τους όπως και έγινε. Το ποσοστό  ψήφων που έλαβαν απο κοινού το ΚΕΑΔ και το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι στην Άνω Δρόπολη 52% και στην Κάτω Δρόπολη 58%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου